Toată perioada asta prin care trecem cu toții m-a ținut departe de familie, prieteni, obiceiuri dar și de pasiunea mea legată de scris și asta pentru că inspirația vine greu atunci când există atâta nesiguranță și incertitudine. Oricât am încerca să trăim ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat ne este imposibil. Toată această situație crează un stres îngrozitor asupra mentalului nostru.

Unul din domeniile cele mai afectate de aceasta pandemie, pe lângă economie, este domeniul educației. Din punctul meu de vedere se dorește o reeducare globală, o schimbare de macaz, o viziune nouă despre viață, libertate, omenire, poate încă o selecție naturala așa cum au fost multe de-a lungul anilor.

Ca să mă întorc la ceea ce mă pricep mai bine și anume educația copilului mic și foarte mic, aș dori să fac o paralelă cu ceea ce trăim noi astăzi.

Cât de greu ne este nouă ca adulți să ne adaptăm unor reguli impuse cu forța și fără o argumentare logică? Aproape imposibil aș spune, suntem frustrați și furioși și încercăm prin orice metode să ocolim regula.

Exact așa se simt și copiii atunci când le impunem fară o pregătire prealabilă lucruri pe care noi le considerăm bune pentru ei (și poate chiar sunt), maniera prin care noi facem această educare forțată nu va avea un rezultat pozitiv nici măcar o dată, chiar dacă aparent scopul adultului a fost atins, copilul va fi afectat pe termen lung.

Dar cum ne simțim atunci când cunoaștem toate datele problemei, când cineva ne prezintă foarte clar avantajele pe care le avem dacă facem un anumit lucru, când persoana care promovează o regulă este prima care o respectă cu sfințenie și crede în ea? Aș putea să zic că uneori suntem aproape fascinați, suntem dornici să împărtășim și cu ceilalți acest nou aspect pe care l-am descoperit, și cu siguranță vom respecta regula cu plăcere.

Asta vor simti și copiii noștri. Dacă vom înlocui cuvântul INTERZIS cu NEPOTRIVIT și vom avea grijă ca atunci când facem reguli să le respectăm și noi, vom vedea că lupta cu micuții va deveni un frumos parteneriat prin care toată lumea are de câștigat.

Este important să le arătăm copiilor noștri INFLUENȚĂ nu FORȚĂ!

Share: