Niciodată nu am strălucit mai tare ca atunci când am rămas singură!

Mă întalnesc des cu frica de singurătate, sub diferite forme, venită din partea oamenilor de la care nu mă astept, pe care ii consider independenti si siguri pe propriile forte.

Deseori văd fie barbati fie femei care se afla în diferite tipuri de relații doar din frica de a nu rămâne singuri. Nu pot să nu mă întreb cum de pot funcționa astfel, si asta pentru ca eu niciodată nu m-am temut de sigurătate, am privit-o cu drag și de multe ori îmi e dor să o trăiesc.

Singuratatea mă face să pot fi atentă la nevoile mele, îmi permite să petrec timp alături de gândurile și trăirile mele, îmi dă voie să observ unde am exagerat și unde pot mai mult. De asta după fiecare perioadă în care iau contact cu multă lume, aleg pentru o zi să mă ascund în camera mea în liniște și să îmi fac o evaluare sau poate să mă relaxez citind ceva ce îmi place sau pur și simplu aleg să pierd timpul alături de mine insămi.

Nu m-a învatat nimeni să fac asta, dar cum sunt o persoana care se ghidează mult dupa instinct, nici în acest caz nu am făcut exceptie.

Stiu ca omul este o ființă socială și simte acut nevoia de apartenență, simte nevoia sa facă parte dintr-un „trib”, iar atunci când nu se întâmplă asta intră în conflict cu trăirile lui și sigur apelează la unul din cele 3 principii pe care toți le aplicăm atunci când întâlnim conflictul și anume fight, flight, freeze (lupta, abandonul, amorteala), eu aș alege a patra variantă si anume relaxarea. Daca reușești să te relaxezi cu gândul că ai rămas singur vei putea observa câte variante de a trai aceasta perioada ai.

Am început acest articol cu o afirmație… Niciodată nu am strălucit mai tare ca atunci când am râmas singură! si așa a și fost. De fiecare dată când nu mă mai simțeam potrivită cu locul unde eram, alegeam să mă retrag și să îndrept toata energia consumată cu ceilalti, către mine. Asta mereu m-a făcut să fiu mai constientă de calitățile mele și m-a pozitionat în mediul potrivit energiei mele, alaturi de oameni mai valorosi, mai buni, mai creativi, mai inspiraționali.

Dacă alegem să tratăm cu blandețe și acceptare singurătatea, aceasta ne va deveni suport pentru evolutie, ne va testa limitele și ne va duce acolo unde probabil nu am crezut că putem ajunge!

Cu bucurie, spre folos!

Share: