„Be a strong woman so that your daughter will know how to bo one and so your son will know what to look for in a woman”

Am vorbit cu multe mămici despre cum s-a schimbat viață lor după naștere, și cele mai multe îmi spun așa cu un soi de nostalgie că ar trebui să profit acum de tot ce îmi oferă viața, pentru că apariția unui copil mă va face să mă pun pe un loc doi.

Cu sinceritate spun că asta mă cam sperie!

Îmi sunt prezentate niște scenarii dezonalte, cum nu mai ai timp să te speli, să bei o cafea în liniște sau să stai o ora în compania cărții preferate și nu mai vorbim despre momentele de romantism alături de partener, pare că nu existat vreodată. Cam atât de “rău” e când apare un copil.

După tot ce am spus mai sus nici tu și nici eu nu mai vrem copii asta e clar. Apoi scutur de două ori din cap și revin la realitate.

E vorba de alegeri, totul este despre ce alegi să faci și cum alegi să faci. Cât de minunat este pentru un copil să crească alături de o mamă care iși respectă tabieturile, care se îngrijește pe sine care se bucură de fiecare dimineață pentru că așa alege ea să facă, chiar dacă e ora 5:00 și ar mai fi dormit două ore, alege să se bucure de un nou răsărit ținându-și în brațe copilul și savurând cafeaua preferată.

Sunt convinsă că sunt zile când se acumulează oboseală dar și atunci cred sincer că există soluții.

Mamele care își asumă prea mult acest rol uită că a fi mama inseamnă în primul rând să transmiți copilului tău informația corectă despre cum trebuie să fie el în viitor ca adult.

Be a strong woman so that your daughter will know how to be one and so your son will know what to look for in a woman”… Aș interpreta puțin acest citat și aș spune că ar trebui să fii o femei puternica care știe să se iubească întâi de toate pe sine, de aici numai lucruri bune au să se întâmple și nimeni nu v-a avea de pierdut.

Credeți-mă e mai bine așa, nu vă doriți ca peste ani să spuneți copiilor voștri că pentru ei v-ați scrificat și pentru ei ați renunțat la voi înșivă. Nimic nu e mai egoist și mai lipsit de sens decât acest șantaj emoțional care induce sentimente puternice de vinovăție.

Dragi mame sau viitoare mame, iubiți-vă mult, cum poate nimeni niciodată nu a făcut-o cu voi, și lăsați ca asta să se vadă, să știe și cei din jurul vostru cât de valoroase sunteți, să vadă și copiii voștri că înainte de a fi mame sunteți femei.

Să fie cu folos!

Share: