Copilul alege, mama crează și TATĂL PROTEJEAZĂ

Am tot abordat tema asta a relației părinte-copil,  și în prim plan era pusă mama, care bineînțeles joacă un rol crucial în nașterea și creșterea copilui. Dar tatăl? Când devine el important și ce rol joacă el în dezvoltarea copilului?

Chiar astăzi am auzit un lucru foarte frumos și anume: apariția pe lume a unui copil presupune un contract semnat în 3, dacă una din cele trei părți nu respectă ,,clauzele,, atunci întreg procesul este pus în pericol și urmările pot fi dintre cele mai neplăcute.

Copilul alege, mama crează și tatăl protejează. Cât de simplu și cât de firesc!

Figura paterna este la fel de importanta ca cea a mamei, rolul tatalui începe exact atunci când începe și al mamei, chiar înainte de apariția copilului.

Cei doi decid de comun acord dacă iși doresc un copil și își respectă fiecare partea sa de „contract”.

În opinia mea tatăl trebuie să fie acel protector al familiei, să susțină și să fie cel de neclintit când vine „furtuna”.

Pentru ca un copil să își poată păstra cât mai mult puritatea, să își poată dezvota curiozitatea să își poată cultiva încrederea în sine și în ceilalți este nevoie să simtă în permanență protecția tatălui, forța aceea masculină care îi permite să crească și să se dezvolte fără nicio teamă.

Și femeia are nevoie de această protecție pentru a se păstra sensibilă, creativă, blândă și bună, vulnerabilă dar mereu luminoasă și gata să creeze confort, liniște, pace, iubire, să crească și să țină sus energia familiei. Pentru toate astea are nevoie să simtă că va există mereu „plasa de sigurată” că bărbatul ei va fi acolo de fiecare dată când ea va avea nevoie.

Pentru bărbații care văd asta: știu că uneori simțiți că vă vrem locul, și că uneori pare că nu avem nevoie de susținerea voastră, poate vă facem să simțiți că putem orice și nu reușiți să vă găsiți utilitatea în viețile noastre.

E doar o aparență! nu putem fără voi, nu suntem la fel de productive, de creative, de luminoase și niciodată la fel de frumoase. Iar dacă nu v-am arătat până acum  cât de important este rolul vostru, învățați-ne cum să ne lăsăm protejate de voi, pentru că se poate să fiți primul în viețile noastre care știe să facă asta.


	

3 comentarii la „Copilul alege, mama crează și TATĂL PROTEJEAZĂ”

  1. …fără de care femeia nu va mai putea fi la fel de creativă, de gingasă, de preocupată să ofere un mediu cald si placut familiei.
   Dacă va simți nesiguranță va fi tentată să elimine această stare preluând controlul situației, iar acțiunile ei vor fi în mare parte făcute din energie masculină, ceea ce poate duce la frustrari din partea ambilor parteneri. Un barbat nu isi doreste să îi fie preluat rolul iar o femeie nu dorește să facă nimic din lucrurile la care un barbat se pricepe mai bine.

   Sper că raspunsul meu te-a facut să vezi mai clar mesajul pe care articolul meu îl transmite.
   Să fie cu folos!

   1. The women watched the men, watched to see whether the break had come at last. The women stood silently and watched. And where a number of men gathered together, the fear went from their faces, and anger took its place. And the women sighed with relief, for they knew it was all right – the break had not come; and the break would never come as long as fear could turn to wrath.

    John Steinbeck, The Grapes of Wrath

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *