Ai probleme cu partenerul de cuplu?

S-a demonstat până acum că femeile și bărbații au modalități diferite de a rezolva și de a privi problemele în general.

Atunci când apar probleme în relația de cuplu de cele mai multe ori se ajunge la conflict tocmai din cauza faptului că partenerii gândesc diferit. El nu suportă să o asculte pe ea la nesfârșit, ea nu suportă să fie ignorată și are nevoie să descarce toate frustrările și supărările, are nevoie să fie ascultată.

Ei bine, cum facem ca aceste două nevoi care se bat cap în cap să fie satisfăcute și fiecare din parteneri să primească cât mai mult din ce are nevoie?

Am câteva soluții pe care urmează să le expun în cele ce urmează:

În primul rând este necesar să ne asigurăm că ambii parteneri își doresc o calmare a spiritelor și o restabilire a armoniei din cuplu, dacă încă există tensiune sau furie între parteneri este indicat să oferim spațiu până când acestea dispar.

Pentru femei: Atunci când simțiți că ești gata să ai o criză de furie și simți o nevoie acută de a vorbi despre asta, asigura-te că ai o prietenă gata să fie acolo pentru ține, care să te asculte cu empatie. Asta cu siguranță te va face să ventilezi amalgamul de senzații care îți inundă mintea.

Trebuie să știi că un bărbat nu înțelege de ce ai nevoie să vorbești atât de mult despre orice, el când are o problema o rezolva interiorizandu-se, el are nevoie de liniște pentru ca mintea lui să găsească o rezolvare, nu te aștepta să empatizeze cu stările tale pentru că îi sunt total străine.

Pentru bărbați: Când vă vine să fugiți în cel mai îndepărtat punct al planetei doar pentru că va doriți liniște, trebuie să știți că puteți obține liniștea cu mai puțin efort decât va puteți imagina. Femeile nu caută mereu răspunsuri atunci când va spun ce le apasă, nici nu cred despre voi că trebuie să le oferiți mereu rezolvare la toate problemele lor, dar au nevoie să se simtă acceptate și ascultate, dacă văd acest interes din partea voastră calmul se va reltabili mai repede decât va așteptați.

Trageți aer în piept, mergeți la partenera care tocmai are o criză de isterie și spuneți-i cu calm că doriți să o ascultați și să o înțelegeți, apoi luați-o în brațe și puteți asista satisfăcuți la cum ați reușit să calmați o tornadă.

Dacă te afli într-o situație delicată cu partenerul sau partenera ta, nu reuseti mereu să găsești tehnicile potrivite pentru a restabili echilibrul în cuplu, ai nevoie de cineva cu care să vorbești despre asta, poți să mă contactezi la adresa de e-mail diana.lefter02@yahoo.com și vei beneficia de o surpriză din partea mea, și iti voi fi sprijin in gasirea vom găsi împreună o rezolvare la orice problema ai acum în cuplul tău.

Cu drag, spre folos!

Share: